Connect with us

Gjermania

Gjermani » Alarm pas zbulimit të flamurit të Isis në stacjonin e Berlinit.

Published

on

Gjermani » Alarm pas zbulimit të flamurit të Isis në stacjonin e Berlinit.

Zbulohet një flamur i organizatës terroriste në Berlin

Kompania hekurudhore DEUCHE BAHN lajmëroi menjëherë policinë Federale për ngjarjen dhe menjëherë shërbimet lokale hekurudhore u ndërprenë. Policia Gjermane ka gjetur një flamur të organizatës xhihadiste e cila është pjesë e shtetit Islamik afër një stacioni hekurudhor në Berlin. Zona ku u gjet ky flamur telat e rrethimit ishin të dëmtuar.

Gjermani » Alarm pas zbulimit të flamurit të Isis në stacjonin e Berlinit featured

<<Nuk është akoma e qartë nëse flamuri dhe një letër me përmbajtje në Arabisht ishin pikërisht të personave që dëmtuan dhe rrethimin me tela>> tha policia Gjermane. Me tej ata shtuan se kishin zbuluar dhe një tel çeliku të thyer bashke me rrethimin e dëmtuar qëllimisht. Kjo ngjarje ndodhi në një stacion hekurudhor ditën e djelë.

Policia komunikoi se ishin punonjës të linjës hekurudhore ata që e zbuluan flamurin dhe lajmëroi autoritetet. Menjëherë linjat e trenave lokalë u ndërprenë për arsye sigurie. Nuk është e sigurte nëse kjo çështje ka lidhje  dhe me një tjetër incident të ngjashëm në Bavari. Incident ku disa persona të pa njohur për momentin u përpoqën të nxjerrin jashtë shinave një tren i cili po udhëtonte me shpejtësi të lartë duke përdorur tela çeliku mbi shina.

Më të lexuarat