Connect with us

Lindja e Mesme

Iran » Prania e gabuar e ushtrisë Amerikane në Siri

Published

on

Prania e gabuar e ushtrisë Amerikane në Siri

Prania e ushtrisë Amerikane në siri një strategji e gabuar

<<Që në fillim ishte absurde duke u shëndërruar në një vatër tensionesh>>nënvizoi përfaqësuesi i ministrisë së jashtme të Iranit.

Prania e gabuar e ushtrisë Amerikane në Siri post image

“Të gabuar” e karakterizoi Irani prezencën e trupave Amerikane në Siri duke theksuar se përveç absurdidetit është shëndërruar dhe në një “vatër tensjonesh” në atë zonë. Kjo deklaratë e Iranit ishte reagimi i parë i Teheranit mbas vendimit të Donald trump për tërheqjen e trupave Amerikane.

T’ju rikujtojmë përsëri se Presidenti Amerikan filloi tërheqjen totale të trupave Amerikane nga Siria. Duke deklaruar të mërkurrën se kishin falimentuar në misjonin e tyre. Domethënë për të triumfuar mbi shtetin Islamik dhe se nuk i kishte më nevojë ai vënd. <<Që nga fillimi, hyrja dhe prezenca e trupave të armatosura Amerikane ishte një gabim, absurd dhe vatër tensionesh, dhe shkaku kryesor i paqendrueshmërisë aty>>. Këtë deklaratë bëri përfaqësuesi i ministrisë së jashtme Bahram Kasemi sipas mediave të huaja.

Presidenti i Amerikës Donald Trump shkruajti të enjten në Twitter se <<Rusia, Irani, Siria dhe shumë të tjerë janë të pa kënaqur>>nga terheqja e planifikuar e forcave Amerikane. Irani është përkrahësi kryesor i presidentit Bashar Al Asad gjatë luftës civile në Siri. Irani ka drguar aty këshilltarë Ushtarakë, si dhe pajisje ushtarake. Por dhe militantë Shiitë për tu ndeshur me grupet anti qeveritare.

Vini re se: Teherani është kategorimatikisht kundër prezencës së forcave të huaja në SIRI. Përveç atyre nga Irani dhe nga Rusia të cilat janë ftuar nga qeveria e Asad-it.

Më të lexuarat

Copyright © 2019 Alba Report