Connect with us

Greqi

Notis Marias cënon interesat Shtetërore Shqiptare në parlamentin Europjan

Published

on

Notis Marias cënon interesat Shtetërore Shqiptare në parlamentin Europjan

Notis Marias cënon interesat Shtetërore Shqiptare në parlamentin Europjan dhe madje duke ju referuar Shqipërisë së jugut me termin “Vorjo Epir”.

Fjalimi i  tij i plotë është si më poshtë .

Të nderuar kolegë opinjoni publik Grek gjendet i shokuar Për shak të vrasjes së Kostandin Kaçifës.I cili ishte Një Qytetar Grek por njëkohësisht dhe anëtar i minoritetit Grek të Epirit të Veriut Në Shqipëri.

Pikërisht me datë 28 tetor! Përvjetor i cili Greqia e feston sepse mposhti Fashizmin e Musolinit. Dhe ky përvjetor festohet edhe në Epirin e veriut. Domethënë brënda në Shqipëri. Në disa përpjekje që ka bërë Kaçifa për të shpjeguar.

Në menyrë që dhe ai të festonte. U trajtua me përbuzje nga Autoritetet Shqiptare. Dhe më kryesorja !Nën Kontekstin e një Aksjoni spastrimi të policisë Shqiptare ku Ai Ekzekutohet.

Ne e denoncojmë këtë çështje! E cila ,vrasje e Kaçifës Pati dhe mbështetje politike nga vetë kryeministrit të shqipërisëi Zoti Rama. Dhe sikur të mos mjaftonte me kaq Por për 10 ditë të tëra autoritetet Shqiptare nuk lejonin familjen të tërhiqte kufomën për të varrosur të vdekurin e tyre.

Dje ju kam dërguar dhe juve personalisht një letër zoti president. Që të ndërhyni për këtë çështje pasi Paralelisht ushtrohej dhe terror gjatë ceremonisë së varrimit të Kaçifës. Dhe të gjitha kto së bashku përplotësojnë Shtypjen që po kalon Minoriteti Etnik Grek i epirit të veriut.

Ku po shëmben kisha, Po u shëmben shtëpitë, Po Kryhen shpronësime të dhunshme! Kjo përbën një çështje serjoze dhe ne kërkojme si ECR. Të parashtrohet kjo çështje. Si diskutim i veçantë sot. Përpara diskutimit të shkurtër që kemi mbi minoritetet. Gjithashtu kërkojmë në të njëjtën kohë të bëhet dhe Votim.

Opinjoni që u dëgjua nga disa Ekipe politike. Që domethënë  tema mund të diskutohet në Mini Session , Pikerisht kur diskutojmë për Shqipërinë nuk është i vlefshëm. Sepse ne po diskutojmë një temë të posaçme Urgjente mbi të drejtat e Minoritetit etnik Grek të Vorjo Epirit.

Si dhe mbi Vrasjen E Kaçifës. Atëherë ne kërkojmë nga kolegët të përkrahin propozimin tone.Propozimin e ECR .

Për të Shikuar përkthimin me titrat live ju luten aktivizojini ato në Video Controls duke shtypur butonin “CC” !

Video e plotë

Më të lexuarat