Connect with us

Azia

Pakistani liron pilotin indian

Published

on

Pakistani liron pilotin indian featured

Pakistani liron pilotin indian, të cilin e kishte arrestuar gjatë rrëzimit të dy aeroplanëve Indianë. Lajmin e ka konfirmuar Kryeministri i Pakistanit Irman Kan gjatë një fjalimi televiziv.


Pakistani liron pilotin indian post

«Do lirojmë pilotin Indjan që nesër, si një treguar atmosfere paqësore», kishte thënë ai.

Rënia e avionëve luftarakë ka shkaktuar shqetësim të madh në bashkësinë ndërkombëtare, duke parë tensionin mes dy fuqive bërthamore të përshkallëzohet.

Që ditën e djeshme, kur ishin rrëzuar avioni, Kryeministri Khan tha se vendi i tij do të mbetej në bisedimet paqësore me homologun e tij Indjan Narendra Mondi, duke theksuar se të dyja palët duhet të tërhiqen.

Paralelisht ai kishte paralajmëruar se çdo vlerësim i gabuar mund të çonte Pakistanin dhe Indinë në një luftë, e cila nuk është në interes të asnjërës palë.

«Le të ulemi të bisedojmë së bashku», ishte mesazhi që i dërgoi Indisë.


Më të lexuarat