Pasaporta më e rrallë në botë disponohet vetëm nga 500 persona në gjithë botën

Disa pasaporta janë më të  fuqishme se disa të tjera. Mbajtësit e pasaportës Japoneze mund të vizitojnë 189 vende në gjithë botën, pa vizë.

Para pak kohësh ishte shfaqur një pasaportë e rrallë dhe tejet e lakmueshme. Pasaporta në fjalë u jepet pjesëtarëve të Tagmës sovrane ushtarake të Maltës,  e cila njohët dhe me emrin “Tagma e Kalorësve të Maltës”.

Tagma e kalorësve ishte njohur nga prifti Paschalis në vitin 1113. Kjo tagmë ka në dispozicionin e saj dokumentet më të shtrenjta të udhëtimit në botë. Pasaportat e  Kishës Katolike Romane lëshohen vetëm për anëtarët e Këshillit Sovran. U jepet pjesëtarëve dhe të gjithë anëtarëve të misionit diplomatik të kësaj tagme. Disa herë, kjo pasaportë lëshohet dhe për eprorët e misioneve të posaçme të kësaj Tagme.

«Numri i personave që disponojnë  këtë pasaportë arrin në 500», sipas një publikimi të Travel and Leisure.


Reklama

Beni nje koment

Jul lutem shtoni komentin tuaj
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu