Connect with us

Shtetet e Bashkuara

Pezullohen institucionet Amerikane pas mosmarrëveshjes Donald Trump dhe Kongresit

Published

on

Mbyllen menjëherë disa institucione Amerikane mbas falimentimit të miratimit mbi projektligjin e famshëm për ndërtimin e murit midis Amerikës dhe Meksikës

Donald Trump ka ndërmarrë një sërë veprimesh në shenjë hakmarrje mbas falimentimit të ligjit për ndërtimin të murit në kufi me Meksikën. Një nga këto ishte dhe pezullimi i disa shërbimeve federale Amerikane. Si rezultat i këtyre vendimeve nëpunësit civilë mund tu jepet leje pa pagesë!

Demokratët e Kongresit refuzuan të miratojnë financimin për ndërtimin e këtij muri në kufi me Meksikën.

Demokratët e Kongresit refuzuan të miratojnë financimin për ndërtimin e këtij muri në kufi me Meksikën!

Edhe presidenti Ronald Reagan kishte tentuar të realizojë një gjë të tillë por pa sukses!

Dhe të tjerë tentuan të bëjnë këtë por ne do ta arrijmë këtë në një mënyrë apo një tjetër paralajmëroi sërish Presidenti Amerikan nëpërmjet rrjetit social Twitter!

Ai paralajmëroi se ai mur është i domosdoshëm në mënyrë që Presidenti Amerikan të miratojë buxhetin ta dekretojë atë. Javën që kaloi ai kishte deklaruar se do të ishte krenar po të shkaktonte një “Shutdown”.

Demokratët po përpiqen dhe po e luftojnë këtë ide. Janë absolutisht kundër idesë së  ndërtimit të një muri të tillë në kufirin e tyre me Meksikën.

Më të lexuarat