Connect with us

Video

Shkëputja e një ajsbergu në Islandë, shkaktoi një mini-cunami i cili kishte terrorizuar turistët

Published

on

Një cunami i vogël ishte shkaktuar pas shkëputjes së një ajsbergu nga një akullnajë e Islandës. Njerëzit që gjendeshin në brigjet përreth ishin terrorizuar kur kishin parë një cunami të vogël teksa vërshonte drejt tyre me vrull.

Mos harrojmë se akullnajat që shkrihen në këtë kontinent janë një fenomen që ndodh shumë shpesh gjatë kohëve të fundit për shkak të «Ndryshimit Klimatik». Shpesh herë shkencëtarët kanë paralajmëruar se shkrirja e këtyre akullnajave mund të shkaktojë dëme të konsiderueshme në planetin tonë, sidomos në zonat dhe qytetet bregdetare. Këto qytete janë dhe zonat më të kërcënuara nga një fenomen i tillë.

Më të lexuarat

Copyright © 2019 Alba Report