Testi i ri që zbulon Alzheimerin 16 vjet më herët

Ndryshimet në nivelet e gjakut që i ndodhin një proteine (NFL) mund të diktojnë shfaqjen e Alzheimerit shumë më herët se shfaqja e simptomave të para të kësaj sëmundje.Disa shkencëtarë Gjermanë dhe Amerikanë kanë arritur të zbulojnë një test analizash që ngjall shpresa. Ky test për herë të parë arrin të zbulojë nëse ekziston apo jo ndonjë dëmtin në qelizat nervore të trurit.

Kjo është faza e parë e kësaj sëmundje e cila deri sot ishte e pamundur të zbulohej.

Shkencëtarët zbuluan se shfaqja e kësaj sëmundje mund të zbulohet të paktën 16 vjet përpara shfaqjes së simptomave të para.


Reklama

Beni nje koment

Jul lutem shtoni komentin tuaj
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu