Connect with us

Lajme

Turqia » Do luftojmë për të drejtat tona në Qipro dhe Egje

Published

on

Turqi-»-Do-luftojmë-për-të-drejtat-tona-në-Qipro-dhe-Egjee

Do luftojmë për të drejtat tona në Qipro dhe Egje

Presidenti Turk gjatë mesazhit të vitit të ri tha se Turqia është e vendosur të përforcojë të drejtat e saj në Qipro si dhe në Egjeun perëndimor. Por në të njëjtën kohë ai dha garanci se Turqia nuk kishte synime territoriale nga asnjë shtet në rajonin tonë.

Rexhep-Taip-Erdogan-»-Do-luftojmë-për-të-drejtat-tona-në-Qipro-dhe-Egje

Qëllimi ynë i vetëm është të garantojmë sigurinë, harmoninë ,të sigurojmë të ardhmen e popullit tonë si dhe atë të vëllezërve tanë që jetojnë në Rajonin tonë” tha presidenti Turk.

[rev_slider alias=”Turqiapost”][/rev_slider]
 

Garancitë e Presidentit Turk lëshohen pikërisht në prag të përgatitjeve që po ndërmerr Turqia për realizimin e një aksjoni të Ushtrisë Turke në Sirinë veriore. Pikërisht në zonat që kontrollohen nga Andartet Kurdë. Kurdët kanë ftuar Ushtrinë Siriane të marrë përsipër mbrojtjen e qytetit Manbiz. Zonë e cila është dhe pika e fërkimit me Ankaranë. Forcat Siriane kanë komunikuar se tashmë ata kanë ngritur flamurin e tyre në këtë komunitet. Por deri tani siç duket prezenca e tyre është e përkufizuar në periferi të kësaj zone.

Më të lexuarat