Connect with us

Rusia

Bartolomeu i dha Ukrainës autoqefalinë për para

Published

on

Bartolomeu i dha Ukrainës autoqefalinë për para

Presidenti i Rusisë tha se Bartolomeu i dha Ukrainës autoqefalinë për para

Ofendime të rënda ka lëshuar Vladimir Putin kundër Patriarkut Ekumenik Bartolomeu. Ai e ka sulmuar Patriarkanën Ekumenike duke thënë se Bartolomeu i dha Ukrainës autoqefalinë për para pas dhe sipas udhëzimeve të Uashingtonit.Vladimir Putin Bartolomeu i dha Ukrainës autoqefalinë për para

Presidenti Rus duke ju referuar Patriarkanës Ekumenike e ka karakterizuar “Patriarkanë Turke”. Dhe ka akuzuar haptas Patriarkun Bartolomeu për korrupsjon dhe agjenturë. E gjithë kjo situatë është krijuar me rastin e dhënies së autoqefalisë në Kishën Ortodokse Ukrainase. Ai ka dhënë një deklaratë karakteristike në komunikatën e tij:

<< Shikoni pra se cilat varësi fillojnë nga Turqia në Patriarkanën Turke. Aty nga ku bëhen emërimet, aty gjenden paratë të cilat janë dhe motivimi kryesor pasi Bartolomeu i dha Ukrainës autoqefalinë për para. I cili donte të shtinte nën autoritetin e tij territorin fetar të kishës së Ukrainës dhe në vazhdim të vjelë përfitimet nga ajo. Besoj që ku ishte motivimi kryesor pa përmendur fare këtu udhëzimet e dhëna nga Uashingtoni. Fakti që Ministri i jashtëm Amerikan telefonoi në Kiev dhe diskutoi mbi këtë çështje është diçka e pa imagjinueshme, totalisht e papranueshme. Por ja që ndodhi>>.

Më të lexuarat